radyofrekans-min

Kavitasyon

Kavitasyon ağrısız, sızısız bir şekilde vücudu eritmek anlamına gelir. Sonuç ise yağ hücrelerinin erimesi şeklindedir.

Kavitasyon cildin dış yüzeyine uygulanan ultrasonun yayılması, yağ dokusundaki hücre sıvısında ani ve yüksek basınç değişikliklere dayanan bir yöntemdir. Bölgesel yağlanma ve selülitle ses dalgaları yardımıyla cerrahi olmayan bir yöntemdir.

Kavitasyon uygulaması ile oluşan köpüklenme önce genişleme, sonra patlama yaratır. Kavitasyon denilen bu etki; yağı sıvılaştırıp hücrelerin duvarlarını tahrip ederek yağların yapısını bozar. Bu dokudaki yağ hücreleri ve açığa çıkan yağ asitleri parçalanarak, lenf yolları sayesinde buralardan uzaklaştırılmaya çalışılır.

RADYOFREKANS BÖLGESEL İNCELME HER KİŞİYE UYGULANIR MI?

  • Parkinson, ms, epilepsi, kanser-cilt kanseri vb. hastalarında,
  • Hamilelerde,
  • Kalp pili kullanan kişilerde,
  • Vücudunda büyük metal protez bulunan kişilerde radyofrekans uygulaması yapılamıyor.

RADYOFREKANS SEANS SAYISI

Tedaviler kişiden kişiye ve tedavisi amaçlanan bölgeye göre değişmekle birlikte ortalama 8 -10 seans arasında başarı sağlanır.

RADYOFREKANS SEANS SÜRESİ VE SEANS ARALIĞI

Radyofrekans seans süresi ortalama, yüz için 15 – 30 dk., göbek ve basenler için 20 – 40 dk., bacak ve kalça için ise 45 ila 60 dk. Arasında sürmektedir. Seanslar arasında kişiye göre 2 ila 4 haftalık bir ara verilmektedir.

SIK SORULAN SORULAR

Radyofrekans ağrılı / acılı bir tedavi midir?
Radyofrekans bölgesel incelme sırasında hiçbir acı ve ağrı hissetmezsiniz. Cilt üzerinde hafif bir ısı hissedersiniz.

Radyofrekans uygulamasında cilt renginin tedaviye bir etkisi var mı?
Hayır cilt renginin tedaviye bir etkisi yoktur. Her cilt tipine ve rengine uygulama yapılabilir.

Radyofrekans zararlı mıdır?
Son derece güvenli ve sağlıklı bir yöntem olan radyofrekans uygulaması uzman kişiler tarafından uygulandığı takdirde hiçbir zararı yoktur.

Radyofrekansın yan etkisi var mıdır?
Radyofrekansın geçici bir süre için ciltte kızarıklık dışında her hangi bir yan etkisi yoktur.

Kavitasyon uygulaması anında ve uzun süreli sonuçlar kazandırmaktadır. Birçok müşteri 2 ile 10 cm arasında bir incelme elde etmektedir. Elde edilen bu sonuçlar kişiden kişiye doku yapısına, uygulama bölgesine, yaş kriterine, metabolizmaya ve hormonlardaki çeşitli değişmeye göre farklılık gösterebilir. Uygulamayla birlikte yapılan dietler ve artan fiziksel aktiviteler uygulamanın daha etkili olmasına yardımcı olmaktadır.

Genelde tek bir kavitasyon uygulamasında tek bir bölge 35 dakika sürmektedir. En çok uygulama yapılan bölgeler; karın, kalçalar, iç ve dış bacaklardır. Vücudun erimesi için 1 seans ya da 72 saatin geçmesi gereklidir. Uygulamadan iyi sonuç almak için önerilen minimum seans sayısı 6-10 seanstır.

Comments are closed.